I'm free

Det är väl magiskt hur vissa låtar kan få en att minnas. De kan få mig tillbaka till speciella tider med samma bultande känslor. De kan dra upp ångest som jag för längesedan glömt men även fylla hjärtat med så mycket kärlek. Jag börjar sakna människor jag inte träffat på länge och tänker igenom allt vi gjort tillsammans, men sedan inser jag varför vi glidit ifrån varandra, att vi inte är samma personer som vi var då och en dov sorg tar över. 

Så fort John Mayers låtar så som heartbreak warface, free fallin eller in your atmosphere når mina öron kan jag inte sluta tänka på min första pojkvän Ludvig. När vi satt på verandan till deras lilla stuga på tomten och han spelade på sin gitarr och sjöng samtidigt som jag stirrade mot stjärnorna och bara önskade att det aldrig skulle ta slut. Eller när Sufjan Stevens slås på och plötsligt sitter jag i en bil och kollar upp mot alperna i Frankrike, ledsen över att vara på väg hem från skidåkning och grymma utekvällar.
När Kate Nash börjar spelas kan jag drömma mig tillbaka till kalla höstkvällar hos Lovisa efter långa promenader i min röda jacka från stadium som på den tiden var inne 2009. Jag kan nästan känna gräset under mig när minnena från alla dagar på chill hills kommer fram, när vi satt och pratade tills det började blev ljust igen. Alla pratade ivrigt om gymnasiet och hur allt skulle bli när nian tog slut och kivades med mig eftersom jag hade två år kvar. Alla mässor som fick en att somna men lägrena som blev små äventyr. 

Jag kan minnas hjärtesorg, lycka, resor, ånger, tårar och skratt när jag sätter i hörlurarna och lyssnar på min gamla Ipod. Det finns så mycket jag hade velat säga om så många minnen, sånt som gör ont att längta tillbaks till för det hade varit kul att få uppleva igen eller det jag ångrar. Det som varit men som aldrig kommer igen. Det känns så långt ifrån men ändå så nära och jag har tappat förmågan att utrycka mig klart för mina tankar blir upptagna av alla minnesbilder. Plötsligt känner jag ingen ånger, plötsligt känner jag mig mer än någonsin nöjd med livet.